τι είναι λοιπόν το bohemian style?

Το μποέμικο κίνημα ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα, με καλλιτεχνικούς τσιγγάνους, Ρομά που άρχισαν να   μεταναστεύουν από τη Βοημία ,μια περιοχή στην Τσεχική Δημοκρατία που συνορεύει με τη Γερμανία.Τους ακολουθησαν τοτε  νέοι Γάλλοι καλλιτέχνες και συγγραφείς της εποχής, οι οποίοι αναγνώρισαν και υιοθέτησαν τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής τους. Και ετσι ο όρος “La Bohémien” γεννήθηκε.

Στο “μποέμικο στυλ” είναι εξίσου σημαντικό να δείξεις στον κόσμο ενα  αδέσποτο πνεύμα χωρίς φροντίδα, όπως  ακριβώς το ζεις. Είναι κατι πολύ περισσότερο από κρόσσια, λουλουδιών και γυμνά πόδια. το μποέμικο στυλ είναι αυτο όπου η μόδα συναντά την τέχνη.

bohemianstyleclothing15

Φεστιβάλ μουσικής όπως το “Coachella” έφεραν το στυλ στο mainstream, με τους σχεδιαστές να θέλουν τα μοντέλα του Valentino και Gucci να περπατούν στις πασαρέλες με αυτό το μοναδικό ύφος.

Εδώ είναι μερικά  “Bohemian Style” προϊόντα πρώτης ανάγκης για να νιώσετε σαν ένα πραγματικό boho κορίτσι.

1. Ο βασικός κανόνας της “εμφάνισης της Βοημίας” είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Οι bohemians  δεν συμβαδίζουν με τις τάσεις, επιδιώκουν μόνο να εκφράσουν τον εαυτό τους, την δημιουργικότητά τους και ακόμη και τις διαθέσεις τους. Το κλειδί εδώ είναι να είστε ειλικρινείς.  Αισθάνεστε  τέλεια οταν φοράτε αυτό το σύνθετο γούνινο γιλέκο με ένα ελαφρύ βαμβακερό τσιγγάνικο φόρεμα; Τοτε just do it .Δεν έχει σημασία τι σκέφτεται κανείς. χαράζεις την ομορφιά στο κόσμο οταν αισθάνεστε καλά  δημιουργείς το δικό σου στυλ.

bohemianclothing10

Φωτογραφία από το Glamradar

Boho

Φωτογραφία από το Hippiecouture

 

2. Να είστε άνετοι πάνω απ ‘όλα! Πάνω απ ‘όλα, οι bohemians εκτιμούν το ελεύθερο πνεύμα και τον νομαδικό τρόπο ζωής.  Tα ενδύματά τους πρέπει να δείχνουν αυτή την αίσθηση της ανεμπόδιστης ελευθερίας. Σκεφτείτε χαλαρά, άνετα φορέματα και φούστες και φορώντας “αναπνεύσιμα” ρούχα από φυσικές ίνες όπως βαμβάκι, μαλλί, δέρμα (ή συνθετικές εκδόσεις για τους λάτρεις των ζώων )

Boho

Φωτογραφία από τον Victor Demarchelier

BoHO

Φωτογραφία από lovethispic

3. Φωτεινά  πράγματα: Το μποέμικο στυλ χαρακτηρίζεται συχνά από δυνατά, ζωντανά κομμάτια  που γίνονται φορετή τέχνη. Πολύχρωμες γραφικές εκτυπώσεις, εξωτικά ρούχα και  χοντρά βραχιόλια . Τα boho kids συχνά φορούν τους θησαυρούς που έχουν πάρει από όλο τον κόσμο και στη συνέχεια συνδυάζονται  όλα μαζί σε ένα όμορφο κινούμενο έργο τέχνης.

BohoBoho

4. Αξεσουάρ! Τα boho girls  λατρεύουν τα  αξεσουάρ . Κοχύλια που μαζεύτηκαν απο  την παραλία, κολιέ απο τα συρτάρια της γιαγιάς,όλα έχουν την θέση τούς σε αυτό το στυλ   Η ιδέα είναι να το φορέσεις κάνοντας το να πει μια ιστορία.

Boho

Φωτογραφία από την Showpo

boho

Φωτογραφία από lovethispic

Instagram Shop

bohotale stories